Kender du det at du har lavet en fuldstændig perfekt ønskeseddel til din fødselsdag eller til juleaften. Du ønsker dig den nye smarte T-shirt fra men modtager en hjemmestrikket trøje fra farmor du ønsker dig det nye smarte ur fra din kæreste men får drikkeglas og den nyeste iPhone fra dine forældre men får et par vinterdæk til bilen.

kedelig-gave

Gaver er en følsom ting, og jo tættere personerne der giver gaven, er på dig, jo mere følelsesladet bliver det. Det er vigtigt, at gaverne er personlige, det kan for eksempel ikke nytte at give dine nye kæreste boligting som glas eller bestik, da det simpelthen er for upersonlige ting.

Det er vigtigt med en gode gavepli. Alle gaver er ikke gode, men man skal altid huske at smile, når du modtager en gave, selvom det ikke lige var, hvad du ønskede dig allermest, et smil viser glæde over gaven, og hvis du ikke smiler, bliver giveren af gaven med garanti ked af det, over at du ikke kan lide gaven. Det er vigtigt aldrig at spørge efter bonnen, og hvor gaven er købt, da det simpelthen er for uhøfligt, og dertil skal der lyde en opfordring om altid at give gaver med byttemærker på, så du slipper for sådanne akavede situationer.

Dertil kommer jeg her med en guide med hvilke dårlige gaveideer du ikke bør give.

 

Badeværelsesprodukter

Brusekabiner, ligesom andre ting til boligen er simpelthen ikke en gave, som du bør give. Fællesgaver er meget sjældent et hit hos nogen som helst, selvom de kan være meget nyttige og tiltrængte. Det er dog ikke en gave, du skal købe, hvis du ønsker at imponere din nye kæreste, men tværtimod, hvis du/i ønsker at opgradere jeres bolig, men ikke har økonomien til spontant at købe nye boligting. Brusekabiner findes i dag dog i så mange former og farver at det kan være et meget svært valg at træffe hvilken kabine som du ønsker at give. Det er et stort udvalg af spændende brusekabiner som kan virke inspirerende. Et af de mest kendte producenter herhjemme er gustavberg der i en årrække har produceret unikke vandbesparende produkter med miljøet i stor fokus. Fællesgaver eller boligting plejer dog ikke at gøre folk specielt henrykt.

Tagrender og andre lette tagløsninger

Tag og tagreparation er nok ikke det, de fleste mennesker finder mest opsigtsvækkende, men mere noget folk, ser som en byrde og nødvendighed. En gave er noget, som bør gøre folk glade og være mere personligt end tagrender eller andre tagløsninger. Plastmo, som har hovedsæde i Ringsted, er Danmarks klart største udbyder af tagrender og andre tagløsninger.

Striktrøjer

Den klassiske julegave fra bedsteforældrene, som aldrig rigtig falder på et tørt sted. Striktrøjen var på mode, dengang bedsteforældrene var unge og måske kommer den på mode igen i det næste århundrede, men det er, som om bedsteforældrene ikke rigtig har forstået, at striktrøjen er out datet. Det er dog vigtigt, at du viser taknemmelighed overfor især bedsteforældrenes striktrøjegave, da de helt sikkert vil dig det allerbedste og har lagt mange timer, og hårdt, arbejde i at strikke den helt unikke og personlige striktrøje til dig deres barnebarn.

Boxershorts

Boxershorts er ligesom sokker en traditionel og uinspirerede gave som alt for mange mennesker benytter sig af. Boxershorts er at hoppe over hvor gærdet er lavest med hensyn til gave. Boxershorts er simpelthen for upersonlig en gave til virkelig at gøre modtagerne virkelig glad og henrykt. Boxershorts er dog en meget nyttig ting som alle tiltrænger at eje det er simpelthen bare alt for kedeligt at modtage i gave. Selvom du skulle modtage et par kedelige boxershorts i gave er der stadigvæk kun en ting at gøre stik en dårlig løgn og fortæl at det var lige hvad du manglede at spørge efter bonnen og hvor de er købt vil virke fornærmende.