Det er altid skønt at modtager gaver, og især dem man længe har haft på sin ønskeseddel, men når man selv skal ud at investere og give gaver for større pengesummer, gør det tit ondt i pengepungen, fordi man kunne have brugt de penge på sig selv ? eller i hvert fald noget andet! Det er vigtigt at få slået fast at det at give gaver til hinanden ikke handler om penge og prisen på den pågældende ting, men i stedet er der tale om noget langt mere vigtigt, nemlig alle de overvejelser, tanker og kærlighed, der ligger bag. Og husk på, at hvis alle blot giver de ting, der står på ønskelisten, vil modtageren muligvis ikke komme til at huske, hvem der har givet ham eller hende hvad, og desuden er der stor risiko for, at der vil komme gengangere.

Det behøver ikke koste en formue

For det gør det virkelig ikke. Ønsker personen sig en specifik ting af et bestemt mærke et bestemt sted fra, er der selvfølgelig ikke så meget, du kan stille op, hvis du ikke er klar på at tænke lidt ud af boksen og købe en ting, som ikke er at finde på personens ønskeseddel. For der findes nemlig rigtig mange gode og kreative muligheder for, hvordan du kan undgå at ryge i den dyre gavefælde, men alligevel møde op med en flot og fantastisk gave til festen.

Lige meget hvad du ender med at købe, er det alfa og omega, at du til sidst pakker (eller får pakket) det flot ind, så det ser spændende og indbydende ud. Allerede ved første syn af pakken danner modtageren nemlig sit helhedsindtryk, hvilket kan have stor betydning for resten af gaveoplevelsen. Så køb noget rigtig flot gavepapir, bånd i farverige nuancer, sjove og personlige vedhæng (kan enten købes eller fx findes i naturen), og skriv et rigtig fint og sødt kort, som skiller sig ud fra de mange standardbeskeder, man ofte modtager.

Er du i god tid med dine gaveovervejelser, og skal du tilfældigvis på en udlandsrejse forinden, er souvenirs også en rigtig god idé som gave. Det gode ved souvenirs er, at ingen udover dig ved, hvad det har kostet, og så kan det af gode grunde ikke byttes. Udvalget i udlandet er på mange områder også anderledes, og du kan derfor købe tasker, tøj, smykker, vaser, og lignende, som slet ikke ligner det, vi har herhjemme i Danmark ? på den gode måde!

Selv om der findes mange gode råd og idéer endnu, skal en sidste ting lige nævnes; nemlig plakater. Billeddekoration har de sidste par år været uhyre populært, men plakater kan hos nogle virksomheder godt være ret så pebrede. Men du kan finde billige plakater, hvis du er opmærksom, og så er der altså mange penge at spare! Plakater på tilbud er perfekt som gave til den næste fødselsdag eller fest, for det er noget, som alle kan bruge i deres bolig, og så findes der nogle til enhver person og deres individuelle stil.